8 pratandha saka inflammation ing uretra.

Noor Health Life

    Inflamasi uretra minangka penyakit sing lara banget sing akeh wong sing ragu-ragu kanggo ngomong babagan.

    Nanging apa sampeyan ngerti yen gejala inflamasi utawa UTI iki katon banget lan asring bisa dingerteni sanajan sadurunge penyakit kasebut?

    Noor Health Life ujar manawa gejala inflamasi iki jelas nanging umume wong ora nggatekake.

    Nanging, yen sampeyan pengin diagnosa penyakit saluran kemih, sampeyan kudu ngelingi gejala kasebut.

    Inflamasi uretra gampang dihindari

    Ndhesek kanggo urinate kabeh wektu

    Iki minangka gejala umum saka UTI sing aran kaya urinating sawayah-wayah, sanajan sampeyan lagi wae mlebu kamar mandi, sampeyan bisa uga ngrasakake darurat ing babagan iki, yaiku langsung lunga, perlu lsp.

    Sithik banget urination

    Nek umbah-umbah, jarang nguyuh, rasane kudu tambah akeh tapi ora iso senajan usaha utawa ora puas.

    Rumangsa jengkel

    Menyang jedhing sajrone lara iki bisa nyebabake rasa jengkel, sampeyan bisa uga ngrasa yen karya iki nglarani banget, saliyane bisa uga ana rasa nyeri, ing kasus loro kasebut minangka tandha kelainan.

    getihen

    ISK asring nyebabake getih ing cipratan, nanging ora mesthi ana ing saben wong, amarga bisa nyebabake penglihatan kabur.

    mambu

    Ambu ora enak banget minangka akibat saka infeksi kandung kemih apa wae. Yen sampeyan uga ngalami gejala ing ndhuwur kanthi ambegan ora enak, bisa uga UTI. Rujuk lan priksa miturut pandhuane.
    Penyebab Umum Inflamasi Saluran Kemih

    Warna urin

    Werna urin bisa dingerteni akeh, kalebu infeksi saluran kemih.  Yen warna iki ora mung kuning utawa transparan, iki minangka tandha prihatin.  Abang utawa coklat minangka tandha infeksi, nanging priksa dhisik manawa sampeyan durung mangan panganan sing warnane jambon, oranye utawa abang.

    kesel banget

    Inflamasi saluran kemih sejatine disebabake infeksi kandung kemih. Ing kasus apa wae, minangka akibat saka infeksi, nalika awak ngerti yen ana sing salah, mula bengkak. Kanthi langkah-langkah protèktif, sel getih putih kasebut ora kalebu, nyebabake rasa kesel.

    Mriyang

    Demam, ing antarane gejala liyane, asring nuduhake paningkatan keruwetan inflamasi ing saluran kemih lan panyebaran infeksi menyang ginjel.  Yen sampeyan ngalami demam luwih saka 101 Fahrenheit utawa krasa adhem utawa awak kringet nalika turu ing wayah wengi, sampeyan kudu langsung njaluk bantuan medis.

    Radang uretra minangka penyakit sing lara banget lan akeh wong sing ragu-ragu ngomong babagan iki.

    Ana uga risiko infèksi ginjel minangka akibat saka infèksi iki utawa inflammation lan gejala biasane katon ing wangun kobong abot lan pain ing cipratan, nalika kerep nggusah kanggo urination, discoloration lan bisa uga ana mriyang, kang mundhak. ing kasus serius.

    Perdarahan lan urin berbau busuk uga gejala.

    Yen ora diobati utawa ora didiagnosis, penyakit kasebut bisa nyebar saka kandung kemih menyang ginjel lan nyebabake inflamasi ing ginjel, sing bisa nyebabake fatal.

    Miturut cara, ana sawetara alasan kanggo iki kang angel kanggo kontrol kayata tuwa, wanita luwih ing resiko saka wong, meteng, watu ginjel, diabetes lan penyakit Alzheimer etc.

    Nanging ana uga sawetara kabiasaan gaya urip sing nambah risiko penyakit kasebut.

    Ojo ngurusi karesikan

    Nyatane, kebersihan sing ora apik bisa nyebabake tambah akeh bakteri kasebut, sing bisa nambah risiko inflamasi saluran kemih.

    Kurang ngombe banyu

    Panaliten dening Noor Health Life nemokake yen kebiasaan ngombe banyu luwih akeh nyuda risiko inflamasi saluran kemih, utamane kanggo wanita.  Miturut riset, cara sing paling gampang lan aman kanggo nyegah penyakit sing nglarani iki yaiku nyegah infeksi lan ngombe banyu siji liter luwih akeh tinimbang biasane mbantu nyegah penyakit iki.  Miturut riset, wanita duwe risiko penyakit iki luwih dhuwur tinimbang wong lanang, nanging wong lanang uga kudu ngati-ati.  Dheweke kandha yen ngombe banyu luwih gampang kanggo nyingkirake bakteri sing akumulasi ing kandung kemih lan ora akumulasi sing nyebabake penyakit kasebut.

    Gunakake sandhangan sing ketat

    Kerep nganggo sandhangan sing ketat bisa nyebabake penyakit sing nyeri kayata inflamasi utawa infeksi saluran kemih.

    Penylametan urin

    Amarga ana sing nyambut gawe, murah utawa apa wae alesane, saben kita dadi wong sing mandheg nguyuh lan ora ana sing ala nanging yen kita wiwit nindakake kakehan utawa dadi kebiasaan.  Yen pakulinan kasebut dibentuk, bisa nyebabake masalah sing serius banget.  Mengkono nambah wutah saka bakteri mbebayani, kang siji nambah risiko inflammation saka saluran kemih.

   Ana metode ragi khusus (VCUG) kanggo ngukur tekanan ing kandung kemih lan uretra nalika nguyuh sing bakal nuduhake kanthi sinar-x apa sing kedadeyan nalika bayi sampeyan nguyuh.

   Sistem urin (wadon)

   VCUG singkatan saka “widening cysto-retrogram”) sing artine nguyuh.  “Cysto” kanggo nguyuh.  “Urethro” kanggo uretra, tabung sing ngirit cipratan saka kandung kemih.  “Gram” tegese gambar.  Mulane, VCUG minangka gambar ekskresi urin saka kandung kemih liwat uretra.

   Tes kasebut nggunakake jinis kelembapan khusus sing diarani medium kontras kanggo nggambarake cipratan ing sinar X.

   Siapke anak kanggo tes

   Luangkan wektu kanggo maca informasi iki kanthi teliti lan nerangake marang anak.  Bocah-bocah sing ngerti apa sing bakal diarep-arep luwih cenderung ora kuwatir.  Marang bocah babagan tes kasebut kanthi tembung sing dimangerteni, bebarengan karo tembung-tembung sing digunakake kulawarga kanggo ngerti cara kerja awak.

   Minangka bagéan saka tes, tabung cilik sing diarani kateter bakal dilebokake ing uretra bayi.  Bakal nglarani kanggo masang kateter.  Nanging yen bayi tetep tenang, dheweke bakal luwih nyaman kanggo nyandhang.  Sampeyan bisa ngajari anak supaya tenang kanthi ambegan jero.  Takon anak sampeyan nyalin lilin ulang tahun, ngembangake balon utawa ngeculake gelembung.  Nindakake latihan napas iki ing omah sadurunge tekan rumah sakit.

   Remaja kadhangkala nggawa barang sing nyenengake nalika tes.  Anak sampeyan bisa nggawa dolanan katun utawa kemul saka omah.

   Salah siji saka wong tuwa bisa karo anak ing sembarang wektu sak test.  Yen sampeyan lagi ngandhut, sampeyan bisa tetep ing kamar nganti kateter dipasang.  Nanging sampeyan kudu ninggalake kamar sajrone sinar X bayi.

   Sampeyan kudu ngandhani bocah yen dhokter utawa ahli teknologi bisa ndemek bagian pribadine kanggo ngresiki lan nglebokake tabung.  Marang anak sampeyan wis ngidini dheweke ndemek amarga tes bakal mbantu.

   Tes kasebut bakal ditindakake dening rong teknologi

   Ahli teknologi khusus ing implan kateter lan sinar X.  Kadhangkala ahli radiologi kudu ana ing kamar sajrone tes kasebut.  Radiologist maca X-ray.

   Sistem urin (lanang)

   dibatalake

   Ahli teknologi sinar-X bakal nyiapake anak kanggo tes kasebut kanthi ngandhani apa sing bakal kedadeyan sajrone wektu kasebut.  Ahli radiologi bakal ngresiki area penis utawa uretra bayi.  Ahli teknologi banjur bakal nglebokake tabung fleksibel menyang ruang terbuka.  Kateter yaiku tabung sing dawa, tipis, alus, alus sing ngliwati uretra menyang kandung kemih.  Para ahli teknologi bakal nerangake babagan iki saben wektu, kaya sing ditindakake.

   Yen anak sampeyan duwe penyakit jantung

   Anak sampeyan bisa uga kudu njupuk antibiotik sadurunge nindakake tes.  Contone, bocah sing duwe penyakit jantung kudu njupuk antibiotik sadurunge menyang dokter gigi.  Antibiotik minangka obat sing mateni infeksi.  Yen anak mbutuhake obat iki, matur marang dhokter sing menehi resep VCUG kanggo anak sampeyan.  Dokter bakal njaluk obat iki sadurunge menehi anak sampeyan VCUG.

   VCUG biasane ditindakake ing rumah sakit

   Tekanan ing kandung kemih lan uretra nalika nguyuh dideteksi dening Departemen Pencitraan Diagnostik.  Asring disebut departemen X-ray.  Yen sampeyan ora ngerti lokasi departemen iki, goleki saka resepsi utama.

   Pemriksaan iki suwene 20 nganti 30 menit.  Sawise tes, sampeyan kudu tetep ing wilayah iki kira-kira 15 menit nganti sketsa siap.

   Sajrone tes

   Nalika sampeyan mlebu Departemen Pencitraan Diagnostik, anak sampeyan bakal diselehake ing kamar ganti siji, nganggo gaun rumah sakit.  Bayi sampeyan banjur bakal digawa menyang kamar sinar-X.  Mung siji wong tuwa sing bisa melu anak.

   Ing kamar X-ray

   Sawise sampeyan lan bayi ana ing kamar sinar-X, ahli teknologi bakal njaluk sampeyan nyopot popok jeroan bayi.  Banjur bayi sampeyan bakal turu ing meja sinar-X.  Bandage pelindung bisa ditrapake ing weteng utawa sikil bayi kanggo mesthekake yen bayi sampeyan aman.

   Kamera ing meja bakal njupuk gambar.  Ahli teknologi bakal nggunakake layar televisi kanggo ndeleng apa sing kedadeyan sajrone tes.

   Nalika ahli teknologi lagi nindakake sinar-X, anak sampeyan kudu tetep sabisa kanggo entuk asil sing paling apik.  Sampeyan bisa nyekel tangan bayi rada munggah menyang dhadha supaya sampeyan bisa ngganggu bayi ing sembarang arah.  Contone, sampeyan bisa nyanyi geguritan utawa lagu.

   Pemasangan kateter

   Ahli teknologi sinar-X bakal miwiti tes kanthi ngresiki area sing didhelikake anak lan masang tabung.  Kateter bakal ngosongake kandung kemih dhewe.

   Kateter kasebut banjur dipasang ing botol kanthi medium kontras.  Kontras iki bakal mili liwat tabung medium menyang kandung kemih.  Iki bakal ngidini teknolog kanggo mirsani luwih apik nang kandung kemih lan uretra.  Bayi sampeyan bakal bisa ngrasakake kontras nalika ngliwati kandung kemih.  Bisa uga krasa adhem nanging ora lara.

   Ahli teknologi sinar-X bakal njupuk sawetara sinar-X nalika medium kontras mili ing kandung kemih.  Nalika kandung kemih bayi kebak, bayi bakal dijaluk nguyuh ing panci utawa popok.  Kateter bakal gampang metu nalika bayi sampeyan nguyuh.  Ahli teknologi bakal njupuk sawetara sinar-X nalika anak sampeyan nguyuh.  Iki minangka gambar tes sing paling penting.

   Sawise tes

   Ahli teknologi sinar-X bakal ngandhani carane njaluk menyang kamar ganti supaya bayi bisa nganggo sandhangane.  Banjur sampeyan lungguh ing ruang tunggu.  Sawise mriksa sketsa sinar-X, teknolog bakal ngandhani yen sampeyan bisa lunga.

   Yen sampeyan duwe janjian ing klinik kanggo ndeleng dhokter sawise tes, ngandhani teknisi.  Dheweke bakal nggawe manawa asil sampeyan dikirim menyang klinik.  Yen sampeyan ora nemoni dhokter sawise tes, asil bakal dikirim menyang dhokter anak sajrone seminggu.

   Menehi anak sampeyan akeh cairan ing omah

   Sawetara wektu sawise tes, bocah sampeyan bisa ngrasakake rasa ora nyaman, kayata sensasi kobong nalika nguyuh.  Menehi anak akeh cairan kanggo ngombe ing dina utawa rong dina sabanjure, kayata banyu utawa jus apel.  Ngombé alkohol bakal mbantu bocah yen ana masalah.

   Yen sampeyan duwe pitakon babagan efek QuoteTest, priksa karo Technologist.  Yen anak ora tenang luwih saka 24 jam, hubungi dokter kulawarga.

   Titik kunci

   (VCUG) minangka tes sing nggunakake sinar x kanggo ngerteni apa sing kedadeyan nalika bayi sampeyan nguyuh.

   Sajrone tes kasebut, bayi bakal dilebokake uretra menyang uretra.

   Tes kasebut bisa nglarani.  Sampeyan bisa njaluk anak kanggo ngendhokke okehe ing ngarep sadurunge tes, kayata latihan relaksasi.  Sampeyan bisa ngubungi Noor Health Life liwat email lan WhatsApp kanggo pitakon lan jawaban liyane.  noormedlife@gmail.com

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s