8 merkkejä tulehduksesta virtsaputkessa.

Noor Health Life

    Virtsaputken tulehdus on erittäin tuskallinen sairaus, josta monet ihmiset eivät uskalla puhua.

    Mutta tiesitkö, että tämän tulehduksen tai virtsatieinfektion oireet ovat hyvin ilmeisiä ja usein ne voidaan tunnistaa jo ennen taudin puhkeamista?

    Noor Health Life kertoo, että tämän tulehduksen oireet ovat ilmeisiä, mutta useimmat ihmiset jättävät ne huomiotta.

    Jos kuitenkin haluat diagnosoida virtsateiden sairauden, sinun on muistettava nämä oireet.

    Virtsaputken tulehdus on helppo välttää

    Tarve virtsata koko ajan

    Tämä on yleinen virtsatietulehduksen oire, jossa tekee mieli virtsata koko ajan, vaikka olisit juuri käynyt pesuhuoneen läpi, saatat tuntea olosi kiireelliseksi, eli mene heti.

    Hyvin vähän virtsaamista

    Pesuhuoneeseen käydessäsi virtsaat harvoin, tuntuu, että sinun on tehtävä enemmän, mutta et voi tehdä sitä ponnisteluista huolimatta tai et ole tyytyväinen.

    Tuntea olonsa ärsyyntyneeksi

    Pesuhuoneessa käyminen tämän sairauden aikana voi saada sinut tuntemaan olosi ärtyneeksi, sinusta saattaa tuntua, että tämä työ on erittäin tuskallista, lisäksi voi olla kipua, molemmissa tapauksissa se on merkki häiriöstä.

    Verenvuoto

    Virtsatieinfektiot aiheuttavat usein verta virtsassa, mutta ei välttämättä kaikilla, koska se voi olla näön hämärtymistä.

    Haju

    Virtsan haju on erittäin paha minkä tahansa virtsarakon tulehduksen seurauksena. Jos sinulla on myös jokin yllä olevista oireista pahanhajuisen hengityksen kanssa, se voi olla virtsatietulehdus. Hakeudu ja käy testaamassa hänen ohjeidensa mukaan.
    Virtsatietulehduksen yleiset syyt

    Virtsan väri

    Virtsan väri voi kertoa paljon, mukaan lukien virtsatietulehduksen.  Jos tämä väri on jotain muuta kuin keltaista tai läpinäkyvää, se on merkki huolesta.  Punainen tai ruskea on merkki tulehduksesta, mutta tarkista ensin, että et ole syönyt vaaleanpunaista, oranssia tai punaista ruokaa.

    Äärimmäinen väsymys

    Virtsatietulehdus johtuu itse asiassa virtsarakon tulehduksesta.Joka tapauksessa tulehduksen seurauksena elimistö, kun tajuaa, että jotain on vialla, alkaa turvota.Suojatoimenpiteillä ne valkosolut Ei sisällä aiheuttaa väsymyksen tunnetta.

    Kuume

    Kuume, muiden oireiden ohella, viittaa usein virtsateiden tulehduksen pahenemiseen ja infektion leviämiseen munuaisiin.  Jos sinulla on yli 101 Fahrenheitin kuumetta tai tunnet olosi kylmäksi tai kehosi valuu hikeen nukkuessasi yöllä, hakeudu välittömästi lääkärin hoitoon. Virtsatietulehduksen yleisiä syitä

    Virtsaputken tulehdus on erittäin tuskallinen sairaus, ja monet ihmiset epäröivät puhua siitä.

    Tämän infektion tai tulehduksen seurauksena on myös munuaistulehduksen riski ja sen oireet ilmenevät yleensä voimakkaana polttajana ja kipuna virtsassa, kun taas tiheä virtsaamistarve, värinmuutos. Ja voi olla kuumetta, joka nousee vakavissa tapauksissa.

    Verenvuoto ja pahanhajuinen virtsa ovat myös oireita.

    Hoitamattomana tai diagnosoimattomana tauti voi levitä virtsarakosta munuaisiin ja aiheuttaa munuaistulehduksen, joka voi olla hengenvaarallinen.

    Muuten, tähän on joitain syitä, joita on vaikea hallita, kuten ikääntyminen, naiset ovat miehiä suuremmassa vaarassa, raskaus, munuaiskivet, diabetes ja Alzheimerin tauti jne.

    Mutta on myös joitain elämäntapoja, jotka lisäävät taudin riskiä.

    Älä huolehdi puhtaudesta

    Itse asiassa huono hygienia voi johtaa näiden bakteerien määrän lisääntymiseen, mikä puolestaan ​​lisää virtsateiden tulehduksen riskiä.

    Juo vähemmän vettä

    Noor Health Lifen tutkimuksessa todettiin, että tapa juoda enemmän vettä vähentää virtsatietulehduksen riskiä erityisesti naisilla.  Tutkimusten mukaan helpoin ja turvallisin tapa välttää tämä kivulias sairaus on ehkäistä tartuntaa ja litran tavallista enemmän juominen auttaa ehkäisemään tätä tautia.  Tutkimusten mukaan naisilla on suurempi riski sairastua tähän tautiin kuin miehillä, mutta myös miesten tulee noudattaa tätä varotoimia.  Hän sanoi, että juomalla enemmän vettä on helpompi päästä eroon virtsarakkoon kerääntyvistä bakteereista, eivätkä ne keräänty, mikä aiheuttaa taudin.

    Käytä tiukkoja vaatteita

    Tiukkojen vaatteiden toistuva käyttö voi aiheuttaa kivuliaita sairauksia, kuten virtsateiden tulehduksia tai tulehduksia Vaatteiden käyttö lisää virtsaputken tulehduksen riskiä.

    Virtsanpidätys

    Joidenkin töiden takia, olipa se halpa tai mikä tahansa syy, jokainen meistä on ihminen, joka lopettaa virtsaamisen, eikä se ole huono asia, mutta ellemme ala tekemään sitä liikaa tai tottuu siihen.  Jos tällainen tapa muodostuu, se voi johtaa erittäin vakaviin ongelmiin.  Tämä lisää haitallisten bakteerien kasvua, mikä puolestaan ​​lisää virtsateiden tulehduksen riskiä.

   On olemassa erityinen hiiva (VCUG) -menetelmä virtsarakon ja virtsaputken sisällä olevan paineen mittaamiseksi virtsaamisen aikana. Se näyttää röntgensäteillä, mitä tapahtuu, kun vauva virtsaa.

   Virtsatiejärjestelmä (nainen)

   VCUG tulee sanoista “laajeneva cysto-retrogram”), joka tarkoittaa virtsaamista.  “Cysto” on virtsarakkoa varten.  “Urethro” on virtsaputkelle, putkelle, joka tyhjentää virtsan virtsarakosta.  “Gram” tarkoittaa kuvaa.  Siksi VCUG on kuva virtsan erittymisestä virtsarakosta virtsaputken kautta.

   Testissä käytetään erityistä kosteutta, jota kutsutaan varjoaineeksi, jotta se heijastaa paremmin virtsaa röntgenkuvassa.

   Valmista lapsesi kokeeseen

   Käytä aikaa lukeaksesi nämä tiedot huolellisesti ja selitä se lapsellesi.  Lapset, jotka tietävät mitä odottaa, ovat vähemmän todennäköisiä.  Kerro lapsellesi testistä sanoilla, joita hän ymmärtää, sekä sanoilla, joita perheesi käyttää ymmärtääkseen kehon toimintaa.

   Osana testiä vauvan virtsaputkeen työnnetään pieni putki, jota kutsutaan katetriksi.  Katetrin asettaminen tulee olemaan tuskallista.  Mutta jos vauva pysyy rauhallisena, se on mukavampi käyttää.  Voit opettaa lapsesi rauhoittumaan hengittämällä syvään.  Pyydä lastasi kopioimaan syntymäpäiväkynttilöitä, täyttämään ilmapalloja tai vapauttamaan kuplia.  Tee tämä hengitysharjoitus kotona ennen sairaalaan tuloa.

   Nuoret tuovat joskus jotain mukavaa tarttua kokeiden aikana.  Lapsesi voi tuoda kotoa puuvillalelun tai peiton.

   Toinen vanhemmista voi olla lapsen kanssa milloin tahansa testin aikana.  Jos olet raskaana, voit jäädä huoneeseen, kunnes katetri asetetaan paikalleen.  Mutta sinun on poistuttava huoneesta vauvan röntgenkuvan aikana.

   Sinun on kerrottava lapsellesi, että lääkäri tai tekniikan asiantuntija voi koskettaa hänen yksityisiä osiaan puhdistaakseen ne ja laittaakseen putkia niihin.  Kerro lapsellesi, että olet antanut hänen koskea, koska testi auttaa.

   Testit suorittaa kaksi teknologiaa

   Teknologit ovat erikoistuneet katetri-istutteisiin ja röntgensäteisiin.  Joskus radiologin on oltava huoneessa testin aikana.  Radiologi lukee röntgenkuvat.

   Virtsatiejärjestelmä (mies)

   Peruutettu

   Röntgenteknikko valmistelee lapsesi testiin kertomalla hänelle, mitä sinä aikana tapahtuu.  Radiologi puhdistaa alueen, jossa vauvasi penis tai virtsaputki menee.  Tekniikka työntää sitten joustavan putken avoimeen tilaan.  Katetri on pitkä, ohut, pehmeä, sileä putki, joka kulkee virtsaputken läpi virtsarakkoon.  Teknologit selittävät tämän joka käänteessä, kuten he tekevät.

   Jos lapsellasi on sydänsairaus

   Lapsesi saattaa joutua ottamaan antibiootteja ennen testejä.  Esimerkiksi lasten, joilla on sydänsairaus, on otettava antibiootteja ennen hammaslääkäriin menoa.  Antibiootti on lääke, joka tappaa tulehduksen.  Jos lapsesi tarvitsee tätä lääkettä, kerro siitä lääkärille, joka määrää lapsellesi VCUG:tä.  Lääkäri saa tämän lääkkeen ennen kuin antaa lapsellesi VCUG:n.

   VCUG:t suoritetaan yleensä sairaalassa

   Diagnostisen kuvantamisen osasto havaitsee virtsarakon ja virtsaputken sisällä olevan paineen virtsaamisen aikana.  Sitä kutsutaan usein röntgenosastoksi.  Jos et tiedä tämän osaston sijaintia, ota selvää päävastaanotosta.

   Tämä tarkastus kestää 20-30 minuuttia.  Testin jälkeen sinun tulee olla tällä alueella noin 15 minuuttia, kunnes luonnokset ovat valmiita.

   Testin aikana

   Kun tulet kuvantamisosastolle, lapsesi sijoitetaan yhteen pukuhuoneeseen sairaalapuku yllään.  Vauvasi viedään sitten röntgenhuoneeseen.  Vain toinen vanhempi voi mennä lapsen kanssa.

   Röntgenhuoneessa

   Kun sinä ja vauvasi olette röntgenhuoneessa, tekniikan asiantuntija pyytää sinua ottamaan pois vauvan alushousuvaipan.  Sitten vauvasi makaa röntgenpöydällä.  Vauvan vatsaan tai jalkoihin voidaan kiinnittää suojaava side varmistaaksesi, että vauvasi on turvassa.

   Pöydällä oleva kamera ottaa kuvia.  Tekniikka näkee television näytön avulla, mitä testin aikana tapahtuu.

   Kun teknikko tekee röntgenkuvauksia, lapsesi on oltava mahdollisimman paikallaan saadakseen parhaat tulokset.  Voit pitää vauvan käsiä hieman rintaa vasten, jotta voit ohjata vauvaa mihin tahansa suuntaan.  Voit esimerkiksi laulaa runon tai laulun.

   Katetrin kiinnitys

   Röntgenteknikko aloittaa testin poistamalla lapsesi piilotetut alueet ja asettamalla putken.  Katetri tyhjentää virtsarakon itsestään.

   Katetri kiinnitetään sitten pulloon varjoaineella.  Tämä kontrasti virtaa keskiputken läpi virtsarakkoon.  Tämä antaa tekniikan tutkijalle mahdollisuuden tarkkailla paremmin virtsarakon ja virtsaputken sisällä.  Vauvasi voi tuntea kontrastin kulkiessaan virtsarakon läpi.  Se voi tuntua kylmältä, mutta se ei satuta.

   Röntgenteknikko ottaa joitakin röntgensäteitä, kun varjoaine virtaa virtsarakon sisällä.  Kun vauvasi rakko on täynnä, vauvaasi pyydetään virtsaamaan sängyn astiaan tai vaippaan.  Katetri tulee helposti ulos heti, kun vauva virtsaa.  Tekniikka ottaa röntgenkuvat lapsesi virtsatessa.  Nämä ovat testin tärkeimmät kuvat.

   Testin jälkeen

   Röntgenteknologit kertovat, miten pukuhuoneeseen pääsee, jotta vauva voi pukea vaatteet päälleen.  Sitten istut odotushuoneessa.  Tarkastettuaan röntgenluonnokset tekniikan asiantuntija kertoo, milloin voit mennä.

   Jos sinulla on klinikalla aika lääkärille testin jälkeen, kerro siitä tekniikan asiantuntijalle.  He varmistavat, että tulokset lähetetään klinikalle.  Jos et pääse lääkäriin tarkastuksen jälkeen, tulokset lähetetään lapsesi lääkärille viikon kuluessa.

   Anna lapsellesi paljon nesteitä kotona

   Joskus testin jälkeen lapsesi saattaa tuntea epämukavuutta, kuten polttavaa tunnetta virtsatessa.  Anna lapsellesi juotavaksi runsaasti nesteitä seuraavan tai kahden päivän aikana, kuten vettä tai omenamehua.  Alkoholin juominen auttaa lastasi, jos hänellä on ongelmia.

   Jos sinulla on kysyttävää QuoteTestin vaikutuksista, ota yhteyttä tekniikkaan.  Jos lapsesi on levoton yli 24 tuntia, soita perhelääkärillesi.

   Avainkohdat

   (VCUG) on testi, joka käyttää röntgensäteitä selvittääkseen, mitä tapahtuu, kun vauvasi virtsaa.

   Kokeen aikana vauvalle asetetaan virtsaputki virtsaputkeen.

   Testi voi olla kipeä.  Voit saada lapsesi rentoutumaan mahdollisimman paljon kotona ennen testiä, kuten rentoutusharjoituksia.  Voit ottaa yhteyttä Noor Health Lifeen sähköpostitse ja WhatsAppilla saadaksesi lisää kysymyksiä ja vastauksia.  noormedlife@gmail.com

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s