8 gyulladás jele a húgycsőben.

Noor Health Life

    A húgycső gyulladása nagyon fájdalmas betegség, amelyről sokan haboznak beszélni.

    De tudta, hogy ennek a gyulladásnak vagy húgyúti gyulladásnak a tünetei nagyon nyilvánvalóak, és gyakran már a betegség kezdete előtt felismerhetők?

    A Noor Health Life szerint a gyulladás tünetei nyilvánvalóak, de a legtöbb ember figyelmen kívül hagyja őket.

    Ha azonban húgyúti betegséget szeretne diagnosztizálni, emlékeznie kell ezekre a tünetekre.

    A húgycső gyulladása könnyen elkerülhető

    Állandó vizelési inger

    Ez a húgyúti fertőzés gyakori tünete, amikor állandóan vizelni van kedve, még akkor is, ha éppen most jött át a mosdóba, sürgősséget érezhet ezzel kapcsolatban, azaz azonnal menjen. Szükséges-e stb.

    Nagyon kevés vizelés

    Amikor kimész a mosdóba, ritkán vizelsz, úgy érzed, többet kell tenned, de erőlködésed ellenére sem tudod megtenni, vagy nem vagy elégedett.

    Bosszantva érzi magát

    E betegség alatt a mosdóba járás ingerültté teheti, úgy érezheti, hogy ez a munka nagyon fájdalmas, ráadásul fájdalom is jelentkezhet, mindkét esetben a rendellenesség jele.

    Vérzés

    A húgyúti fertőzések gyakran okoznak vért a vizeletben, de nem feltétlenül mindenkinél, mivel ez homályos látást okozhat.

    Szag

    A húgyúti szag bármilyen típusú húgyhólyagfertőzés következtében nagyon rossz. Ha a fenti tünetek bármelyikét is tapasztalja rossz lehelet mellett, akkor az UTI lehet. Forduljon hozzá és végezzen vizsgálatot az utasításai szerint.
    A húgyúti gyulladás gyakori okai

    A vizelet színe

    A vizelet színe sok mindent elárulhat, beleértve a húgyúti fertőzést is.  Ha ez a szín nem sárga vagy átlátszó, az aggodalomra ad okot.  A vörös vagy barna a fertőzés jele, de először ellenőrizze, hogy nem evett-e rózsaszín, narancssárga vagy piros színű ételt.

    Extrém fáradtság

    A húgyúti gyulladást tulajdonképpen a hólyag fertőzése okozza.Mindenesetre a fertőzés következtében, amikor a szervezet rájön, hogy valami nincs rendben, duzzadni kezd Védőintézkedésekkel azok a fehérvérsejtek Kizárva, fáradtságérzetet eredményezve.

    Láz

    A láz – egyéb tünetek mellett – gyakran a húgyúti gyulladás súlyosbodását és a fertőzés vesékre való átterjedését jelzi.  Ha 101 Fahrenheit-nél magasabb láza van, vagy fázik, vagy éjszakai alvás közben testét átitatja a verejték, azonnal kérjen orvosi segítséget. A húgyúti gyulladás gyakori okai

    A húgycsőgyulladás nagyon fájdalmas betegség, és sokan vonakodnak beszélni róla.

    E fertőzés vagy gyulladás következtében fennáll a vesefertőzés veszélye is, és tünetei általában erős égő és vizeletfájdalom, gyakori vizelési inger, elszíneződés formájában jelentkeznek, és láz is előfordulhat, ami megemelkedik súlyos esetekben.

    A vérzés és a bűzös vizelet szintén tünet.

    Ha nem kezelik vagy nem diagnosztizálják, a betegség átterjedhet a hólyagból a vesékbe, és vesegyulladást okozhat, amely végzetes lehet.

    Ennek egyébként vannak nehezen ellenőrizhető okai, mint például az öregedés, a nők nagyobb kockázatnak vannak kitéve, mint a férfiak, terhesség, vesekő, cukorbetegség és Alzheimer-kór stb.

    De vannak olyan életmódbeli szokások is, amelyek növelik a betegség kockázatát.

    Ne ügyeljen a tisztaságra

    Valójában a nem megfelelő higiénia e baktériumok számának növekedéséhez vezethet, ami viszont növeli a húgyutak gyulladásának kockázatát.

    Igyál kevesebb vizet

    A Noor Health Life tanulmánya megállapította, hogy a több vízivás szokása csökkenti a húgyúti gyulladások kockázatát, különösen a nők esetében.  Kutatások szerint e fájdalmas betegség elkerülésének legegyszerűbb és legbiztonságosabb módja a fertőzés megelőzése, a szokásosnál egy literrel több víz fogyasztása pedig segít megelőzni ezt a betegséget.  Kutatások szerint a nőknél nagyobb a kockázata ennek a betegségnek, mint a férfiaknak, de a férfiaknak is meg kell tenniük ezt az óvintézkedést.  Elmondta, hogy több víz ivása megkönnyíti a hólyagban felhalmozódó baktériumok megszabadulását, és nem halmozódnak fel, ami a betegséget okozza.

    Használjon szűk ruházatot

    A szűk ruházat gyakori használata fájdalmas betegségekhez vezethet, mint például a húgyutak gyulladása vagy fertőzése A ruházat használata növeli a húgycső gyulladásának kockázatát.

    Vizelet-visszatartás

    Valamilyen munkának köszönhetően, legyen az olcsó vagy bármi oka, mindannyian olyan ember vagyunk, aki abbahagyja a vizeletet, és ez nem rossz, de hacsak nem kezdjük túl sokat csinálni, vagy megszokjuk.  Ha kialakul egy ilyen szokás, az nagyon komoly problémákhoz vezethet.  Ez növeli a káros baktériumok szaporodását, ami viszont növeli a húgyúti gyulladás kockázatát.

   Létezik egy speciális élesztő (VCUG) módszer a húgyhólyagban és a húgycsőben lévő nyomás mérésére a vizelés során, amely röntgen segítségével megmutatja, mi történik, amikor a baba vizel.

   Húgyúti rendszer (női)

   A VCUG a “kiszélesedő ciszto-retrogram” rövidítése, ami vizelést jelent.  A “Cysto” a hólyaghoz való.  Az “Urethro” a húgycsőre vonatkozik, amely a vizeletet a hólyagból üríti ki.  A “gramm” azt jelenti, hogy kép.  Ezért a VCUG a húgyhólyagból a húgycsövön keresztül történő vizeletürítés képe.

   A teszt egy speciális nedvességtípust, úgynevezett kontrasztanyagot használ, hogy jobban tükrözze a vizeletet a röntgenfelvételen.

   Készítse fel gyermekét a tesztre

   Szánjon időt arra, hogy figyelmesen olvassa el ezt az információt, és magyarázza el gyermekének.  Azok a gyerekek, akik tudják, mire számíthatnak, kevésbé szoronganak.  Mondja el gyermekének a tesztet az általa értett szavakkal, valamint azokkal a szavakkal, amelyeket a családja a test működésének megértésére használ.

   A vizsgálat részeként egy kis csövet, úgynevezett katétert helyeznek be a baba húgycsövébe.  Fájdalmas lesz a katéter behelyezése.  De ha a baba nyugodt marad, kényelmesebb lesz viselni.  Mély lélegzetvétellel megtaníthatja gyermekét megnyugodni.  Kérje meg gyermekét, hogy másoljon születésnapi gyertyákat, fújjon fel lufit vagy engedjen ki buborékokat.  Végezze el ezt a légzőgyakorlatot otthon, mielőtt kórházba kerül.

   A serdülők néha magukkal hoznak valami kényelmeset, amit a vizsgálatok során megragadhatnak.  Gyermeke hozhat otthonról pamutjátékot vagy takarót.

   A vizsgálat ideje alatt az egyik szülő bármikor a gyermek mellett lehet.  Ha Ön terhes, a katéter behelyezéséig a szobában maradhat.  De a baba röntgenfelvétele alatt el kell hagynia a szobát.

   El kell mondania gyermekének, hogy egy orvos vagy technológus megérintheti a személyes részeit, hogy megtisztítsa és csöveket helyezzen beléjük.  Mondja el gyermekének, hogy megengedte neki, hogy érintse, mert a teszt segíteni fog.

   A teszteket két technológus végzi majd

   A technológusok a katéterbeültetésekre és a röntgensugárzásra specializálódtak.  Néha radiológusnak is a szobában kell lennie a vizsgálat során.  A radiológus leolvassa a röntgenfelvételeket.

   Húgyúti rendszer (férfi)

   Törölve

   A röntgentechnológus felkészíti gyermekét a vizsgálatra úgy, hogy elmondja neki, mi fog történni ezalatt az idő alatt.  A radiológus megtisztítja azt a területet, ahol a baba péniszét vagy húgycsövét érinti.  A technológus ezután behelyezi a rugalmas csövet a szabad térbe.  A katéter egy hosszú, vékony, puha, sima cső, amely a húgycsövön keresztül a hólyagba jut.  A technológusok ezt minden lépésnél elmagyarázzák, ahogy ők teszik.

   Ha gyermeke szívbeteg

   Előfordulhat, hogy gyermekének antibiotikumot kell szednie bármilyen vizsgálat előtt.  Például a szívbeteg gyermekeknek antibiotikumot kell szedniük, mielőtt fogorvoshoz mennének.  Az antibiotikum olyan gyógyszer, amely elpusztítja a fertőzést.  Ha gyermekének szüksége van erre a gyógyszerre, kérjük, mondja el orvosának, aki VCUG-t ír fel gyermekének.  Az orvos megkapja ezt a gyógyszert, mielőtt VCUG-t adna gyermekének.

   A VCUG-t általában kórházban végzik

   A vizelés során a hólyagban és a húgycsőben kialakuló nyomást a Diagnosztikai Képalkotó Osztály észleli.  Gyakran nevezik röntgen osztálynak.  Ha nem ismeri ennek az osztálynak a helyét, tájékozódjon a fő recepción.

   Ez az ellenőrzés 20-30 percig tart.  A teszt után körülbelül 15 percig ezen a területen kell maradnia, amíg a vázlatok elkészülnek.

   A teszt során

   Amikor belép a Diagnosztikai Képalkotó Osztályra, gyermeke egyetlen öltözőbe kerül, kórházi köpenyben.  A babát ezután a röntgenszobába viszik.  Csak az egyik szülő mehet a gyerekkel.

   A röntgen szobában

   Miután Ön és babája a röntgenszobában vannak, a technológus megkéri, hogy vegye le a baba alsóneműjét.  Ezután a baba lefekszik a röntgenasztalra.  Védőkötést lehet felhelyezni a baba hasára vagy lábára, hogy megbizonyosodjon arról, hogy babája biztonságban van.

   Az asztalon lévő kamera készít képeket.  A technológus egy televízió képernyőjén fogja látni, mi történik a teszt során.

   Amikor a technológus röntgenfelvételeket készít, gyermekének a lehető legmozdulatlanabbnak kell lennie a legjobb eredmény elérése érdekében.  A baba kezét kissé felfelé tarthatja a mellkasához, így bármely irányba elterelheti a baba figyelmét.  Például énekelhetsz egy verset vagy egy dalt.

   Katéter illesztés

   A röntgentechnológus úgy kezdi a vizsgálatot, hogy megtisztítja gyermeke rejtett területeit és behelyez egy csövet.  A katéter magától kiüríti a hólyagot.

   Ezután a katétert egy kontrasztanyaggal ellátott palackhoz rögzítik.  Ez a kontraszt a közepes csövön keresztül a hólyagba áramlik.  Ez lehetővé teszi a technológus számára, hogy jobban megfigyelje a hólyag és a húgycső belsejét.  A baba érezni fogja a kontrasztot, amikor áthalad a hólyagon.  Hideg érzés lehet, de nem fog fájni.

   A röntgentechnológus néhány röntgenfelvételt készít, amikor a kontrasztanyag a hólyag belsejében áramlik.  Amikor a baba hólyagja megtelt, a babát felkérik, hogy vizeljen egy edénybe vagy pelenkába.  A katéter könnyen kijön, amint a baba vizel.  A technológus röntgenfelvételt készít, miközben gyermeke vizel.  Ezek a teszt legfontosabb képei.

   A teszt után

   A röntgentechnológusok elmondják, hogyan juthat el az öltözőbe, hogy a baba fel tudjon öltözni.  Aztán beülsz a váróterembe.  A röntgenvázlatok ellenőrzése után a technológus megmondja, mikor indulhat.

   Ha időpontja van a klinikán, hogy a vizsgálat után orvoshoz forduljon, szóljon a technológusnak.  Gondoskodnak arról, hogy az eredményeket elküldjék a klinikára.  Ha a vizsgálat után nem fordul orvoshoz, az eredményeket egy héten belül elküldik gyermeke orvosának.

   Adjon otthon sok folyadékot gyermekének

   Valamikor a vizsgálat után gyermeke kellemetlen érzést érezhet, például égő érzést vizelés közben.  A következő egy-két napon adjon gyermekének sok folyadékot, például vizet vagy almalevet.  Az alkoholfogyasztás segít gyermekének, ha bármilyen problémája van.

   Ha bármilyen kérdése van a QuoteTest hatásaival kapcsolatban, forduljon a technológushoz.  Ha gyermeke 24 óránál tovább nyugtalan, hívja háziorvosát.

   Főbb pontok

   (VCUG) egy olyan teszt, amely röntgensugárzást használ annak kiderítésére, hogy mi történik, amikor a baba vizel.

   A vizsgálat során a baba húgycsövet helyeznek be a húgycsövébe.

   A vizsgálat fájdalmas lehet.  A vizsgálat előtt otthon is ráveheti gyermekét, hogy a lehető legtöbbet pihenjen, például relaxációs gyakorlatokkal.  További kérdésekért és válaszokért forduljon a Noor Health Life-hoz e-mailben és a WhatsApp-on.  noormedlife@gmail.com

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s