8 признака на възпаление в уретрата.

Noor Health Life

    Възпалението на уретрата е много болезнено заболяване, за което много хора се колебаят да говорят.

    Но знаете ли, че симптомите на това възпаление или UTI са много очевидни и често могат да бъдат разпознати още преди началото на заболяването?

    Noor Health Life казва, че симптомите на това възпаление са очевидни, но повечето хора ги игнорират.

    Въпреки това, ако искате да диагностицирате заболяване на пикочните пътища, трябва да запомните тези симптоми.

    Възпалението на уретрата е лесно да се избегне

    Позиви за уриниране през цялото време

    Това е често срещан симптом на UTI, при който ви се прииска да уринирате през цялото време, дори ако току-що сте минали през тоалетната, може да почувствате спешност в това отношение, т.е. да отидете незабавно. Необходимо е и т.н.

    Много малко уриниране

    Когато отидете до тоалетната, рядко уринирате, чувствате, че трябва да направите повече, но не можете да го направите въпреки усилията си или не сте доволни.

    Чувствам се раздразнен

    Ходенето до тоалетната по време на това заболяване може да ви накара да се почувствате раздразнени, може да почувствате, че тази работа е много болезнена, освен това може да има болка, и в двата случая това е признак на разстройството.

    Кървене

    UTI често причиняват кръв в урината, но не непременно при всеки, тъй като може да бъде замъглено зрение.

    Миризма

    Миризмата на урината е много лоша в резултат на всякакъв вид инфекция на пикочния мехур.Ако имате и някой от горните симптоми с лош дъх, това може да е UTI.Направете справка и се изследвайте според инструкциите му.
    Чести причини за възпаление на пикочните пътища

    Цвят на урината

    Цветът на урината може да каже много, включително инфекция на пикочните пътища.  Ако този цвят е нещо различно от жълт или прозрачен, това е знак за безпокойство.  Червеното или кафявото е признак на инфекция, но първо проверете дали не сте яли храна, която е розова, оранжева или червена на цвят.

    Изключителна умора

    Възпалението на пикочните пътища всъщност се причинява от инфекция на пикочния мехур. Във всеки случай, в резултат на инфекцията, когато тялото осъзнае, че нещо не е наред, то започва да набъбва. При предпазни мерки тези бели кръвни клетки Изключва, което води до чувство на умора.

    Треска

    Треска, наред с други симптоми, често показва увеличаване на тежестта на възпалението в пикочните пътища и разпространението на инфекцията в бъбреците.  Ако имате треска над 101 по Фаренхайт или се чувствате студени или тялото ви се облива в пот, докато спите през нощта, трябва незабавно да потърсите медицинска помощ.Чести причини за възпаление на пикочните пътища

    Възпалението на уретрата е много болезнено заболяване и много хора се колебаят да говорят за него.

    Съществува и риск от бъбречна инфекция в резултат на тази инфекция или възпаление и симптомите му обикновено се проявяват под формата на силно парене и болка в урината, като същевременно чести позиви за уриниране, обезцветяване.И може да има треска, която се повишава в сериозни случаи.

    Кървенето и урината с неприятна миризма също са симптоми.

    Ако не се лекува или не се диагностицира, болестта може да се разпространи от пикочния мехур към бъбреците и да причини възпаление на бъбреците, което може да бъде фатално.

    Между другото, има някои причини за това, които са трудни за контролиране, като стареене, жените са по-застрашени от мъжете, бременност, камъни в бъбреците, диабет и болест на Алцхаймер и др.

    Но има и някои навици в начина на живот, които увеличават риска от заболяването.

    Не се грижи за чистотата

    Всъщност лошата хигиена може да доведе до увеличаване на броя на тези бактерии, което от своя страна увеличава риска от възпаление на пикочните пътища.

    Пийте по-малко вода

    Проучване на Noor Health Life установи, че навикът да се пие повече вода намалява риска от възпаление на пикочните пътища, особено при жените.  Според изследвания най-лесният и безопасен начин да се избегне това болезнено заболяване е да се предотврати инфекция и пиенето на един литър повече вода от обикновено помага за предотвратяване на това заболяване.  Според изследвания, жените имат по-висок риск от това заболяване от мъжете, но мъжете също трябва да вземат тази предпазна мярка.  Той каза, че пиенето на повече вода улеснява премахването на бактериите, които се натрупват в пикочния мехур и те не се натрупват, което причинява заболяването.

    Използвайте тесни дрехи

    Честото използване на тесни дрехи може да доведе до болезнени заболявания като възпаление или инфекция на пикочните пътища.Използването на облекло увеличава риска от възпаление на уретрата.

    Задържане на урина

    Поради някаква работа, била тя евтина или каквато и да е причината, всеки от нас е човек, който спира да уринира и това не е лошо нещо, но освен ако не започнем да го правим прекалено много или не станем навик.  Ако се формира такъв навик, това може да доведе до много сериозни проблеми.  Това увеличава растежа на вредни бактерии, което от своя страна увеличава риска от възпаление на пикочните пътища.

   Има специален метод на дрожди (VCUG) за измерване на налягането вътре в пикочния мехур и уретрата по време на уриниране, който ще покаже с помощта на рентгенови лъчи какво се случва, когато бебето ви уринира.

   Пикочна система (жена)

   VCUG означава “разширяваща се цисто-ретрограма”), което означава да уринирате.  “Cysto” е за пикочния мехур.  “Urethro” е за уретрата, тръбата, която източва урината от пикочния мехур.  “Грам” означава картина.  Следователно VCUG е картина на отделяне на урина от пикочния мехур през уретрата.

   Тестът използва специален вид влага, наречена контрастна среда, за да отразява по-добре урината в рентгеновата снимка.

   Подгответе детето си за теста

   Отделете време, за да прочетете внимателно тази информация и да я обясните на детето си.  Децата, които знаят какво да очакват, са по-малко склонни да бъдат тревожни.  Разкажете на детето си за теста с думи, които то или тя разбира, заедно с думите, които семейството ви използва, за да разбере как работи тялото.

   Като част от теста, малка тръба, наречена катетър, ще бъде поставена в уретрата на вашето бебе.  Ще бъде болезнено поставянето на катетъра.  Но ако бебето ви остане спокойно, то ще бъде по-удобно за носене.  Можете да научите детето си да се успокоява, като поема дълбоко въздух.  Помолете детето си да копира свещи за рожден ден, да надуе балони или да пусне мехурчета.  Направете това дихателно упражнение у дома, преди да дойдете в болницата.

   Подрастващите понякога носят нещо удобно за грабване по време на тестовете.  Вашето дете може да донесе памучна играчка или одеяло от вкъщи.

   Един от родителите може да бъде с детето по всяко време по време на теста.  Ако сте бременна, можете да останете в стаята до поставянето на катетъра.  Но трябва да напуснете стаята по време на рентгеновата снимка на бебето.

   Трябва да кажете на детето си, че лекар или технолог може да докосне интимните му части, за да ги почисти и да постави тръбички в тях.  Кажете на детето си, че сте му позволили да докосва, защото тестът ще помогне.

   Тестовете ще се извършват от двама технолози

   Технолозите са специализирани в катетърни импланти и рентгенови лъчи.  Понякога рентгенолог трябва да бъде в стаята по време на изследването.  Рентгенологът чете рентгеновите лъчи.

   Пикочна система (мъжка)

   Отменен

   Рентгеновият технолог ще подготви детето ви за изследването, като му каже какво ще се случи през това време.  Рентгенологът ще почисти зоната, където отива пенисът или уретрата на вашето бебе.  След това технологът ще вмъкне гъвкавата тръба в откритото пространство.  Катетърът е дълга, тънка, мека, гладка тръба, която преминава през уретрата в пикочния мехур.  Технолозите ще обясняват това на всяка крачка, както го правят.

   Ако детето ви има сърдечно заболяване

   Вашето дете може да се наложи да приема антибиотици, преди да направи каквито и да е изследвания.  Например, децата със сърдечно заболяване трябва да приемат антибиотици, преди да отидат на зъболекар.  Антибиотикът е лекарство, което убива инфекция.  Ако детето Ви се нуждае от това лекарство, моля, кажете на лекаря, който предписва VCUG на Вашето дете.  Лекарят ще получи това лекарство, преди да даде на Вашето дете VCUG.

   VCUG обикновено се извършват в болница

   Налягането вътре в пикочния мехур и уретрата по време на уриниране се открива от Отдела за образна диагностика.  Често се нарича рентгеново отделение.  Ако не знаете местоположението на този отдел, разберете от главната рецепция.

   Тази проверка продължава от 20 до 30 минути.  След теста ще трябва да останете в тази зона за около 15 минути, докато скиците са готови.

   По време на теста

   Когато влезете в отделението за образна диагностика, детето ви ще бъде настанено в единична съблекалня, облечено в болнична рокля.  След това вашето бебе ще бъде отведено в рентгеновата зала.  Само един родител ще може да отиде с детето.

   В рентгеновата зала

   След като вие и вашето бебе сте в рентгеновата зала, технологът ще ви помоли да свалите пелената за бельо на вашето бебе.  Тогава вашето бебе ще легне на рентгеновата маса.  Защитна превръзка може да бъде поставена върху корема или краката на вашето бебе, за да сте сигурни, че бебето ви е в безопасност.

   Камерата на масата ще прави снимки.  Технологът ще използва телевизионен екран, за да види какво се случва по време на теста.

   Когато технологът прави рентгенови лъчи, детето ви трябва да е възможно най-спокойно, за да получи най-добри резултати.  Можете да държите ръцете на вашето бебе леко до гърдите си, за да можете да разсейвате бебето във всяка посока.  Например, можете да изпеете стихотворение или песен.

   Поставяне на катетър

   Рентгеновият технолог ще започне теста, като изчисти скритите зони на вашето дете и постави тръба.  Катетърът ще изпразни пикочния мехур сам.

   След това катетърът ще бъде прикрепен към бутилка с контрастно вещество.  Този контраст ще тече през средната тръба в пикочния мехур.  Това ще позволи на технолога да наблюдава по-добре вътре в пикочния мехур и уретрата.  Вашето бебе ще може да усети контраста, докато преминава през пикочния мехур.  Може да ви е студено, но няма да боли.

   Рентгеновият технолог ще направи няколко рентгенови лъчи, когато контрастното вещество тече вътре в пикочния мехур.  Когато пикочният мехур на вашето бебе е пълен, вашето бебе ще бъде помолено да уринира в леглото или пелена.  Катетърът ще излезе лесно веднага щом бебето ви уринира.  Технологът ще направи няколко рентгенови снимки, докато детето ви уринира.  Това са най-важните снимки от теста.

   След теста

   Рентгеновите технолози ще ви кажат как да стигнете до съблекалнята, за да може бебето да си облече дрехите.  След това сядате в чакалнята.  След проверка на рентгеновите скици, технологът ще ви каже кога можете да отидете.

   Ако имате уговорен час в клиниката за посещение на лекар след изследването, кажете на технолога.  Те ще се уверят, че резултатите ви ще бъдат изпратени в клиниката.  Ако не отидете на лекар след изследването, резултатите ще бъдат изпратени на лекаря на вашето дете в рамките на една седмица.

   Давайте на детето си много течности у дома

   Известно време след теста детето ви може да почувства известен дискомфорт, като усещане за парене при уриниране.  Дайте на детето си много течности за пиене през следващите ден-два, като вода или ябълков сок.  Пиенето на алкохол ще помогне на детето ви, ако има някакви проблеми.

   Ако имате въпроси относно ефектите на QuoteTest, моля, консултирайте се с технолога.  Ако детето ви е неспокойно повече от 24 часа, обадете се на вашия семеен лекар.

   Ключови точки

   (VCUG) е тест, който използва рентгенови лъчи, за да разбере какво се случва, когато бебето ви уринира.

   По време на теста бебето ще има уретра, поставена в уретрата.

   Тестът може да бъде болезнен.  Можете да накарате детето си да се отпусне колкото е възможно повече у дома преди теста, като упражнения за релаксация.  Можете да се свържете с Noor Health Life по имейл и WhatsApp за повече въпроси и отговори.  noormedlife@gmail.com

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s