8 σημάδια φλεγμονής στην ουρήθρα.

Noor Health Life

    Η φλεγμονή της ουρήθρας είναι μια πολύ επώδυνη ασθένεια για την οποία πολλοί άνθρωποι διστάζουν να μιλήσουν.

    Γνωρίζατε όμως ότι τα συμπτώματα αυτής της φλεγμονής ή της ουρολοίμωξης είναι πολύ εμφανή και συχνά μπορούν να αναγνωριστούν ακόμη και πριν από την εμφάνιση της νόσου;

    Το Noor Health Life λέει ότι τα συμπτώματα αυτής της φλεγμονής είναι εμφανή αλλά οι περισσότεροι τα αγνοούν.

    Ωστόσο, εάν θέλετε να διαγνώσετε νόσο του ουροποιητικού συστήματος, πρέπει να θυμάστε αυτά τα συμπτώματα.

    Η φλεγμονή της ουρήθρας είναι εύκολο να αποφευχθεί

    Προτρέπετε να ουρείτε όλη την ώρα

    Αυτό είναι ένα σύνηθες σύμπτωμα της ουρολοίμωξης κατά το οποίο αισθάνεστε σαν να ουρείτε όλη την ώρα, ακόμα κι αν έχετε μόλις περάσει από την τουαλέτα, μπορεί να αισθανθείτε επείγουσα ανάγκη από αυτή την άποψη, δηλαδή να πάτε αμέσως. Είναι απαραίτητο κ.λπ.

    Πολύ μικρή ούρηση

    Όταν πηγαίνετε στην τουαλέτα, ουρείτε σπάνια, νιώθετε ότι πρέπει να κάνετε περισσότερα αλλά δεν μπορείτε να το κάνετε παρά τις προσπάθειές σας ή δεν είστε ικανοποιημένοι.

    Νιώθοντας ενοχλημένος

    Το να πάτε στην τουαλέτα κατά τη διάρκεια αυτής της ασθένειας μπορεί να σας κάνει να νιώσετε εκνευρισμένοι, μπορεί να νιώσετε ότι αυτή η εργασία είναι πολύ επώδυνη, επιπλέον μπορεί να υπάρχει πόνος, και στις δύο περιπτώσεις είναι σημάδι της διαταραχής.

    Αιμορραγία

    Οι ουρολοιμώξεις προκαλούν συχνά αίμα στα ούρα, αλλά όχι απαραίτητα σε όλους, καθώς μπορεί να είναι θολή όραση.

    Μυρωδιά

    Η οσμή των ούρων είναι πολύ άσχημη ως αποτέλεσμα οποιουδήποτε τύπου λοίμωξης της ουροδόχου κύστης. Εάν εμφανίσετε επίσης κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα με κακοσμία του στόματος, μπορεί να είναι ουρολοίμωξη. Ανατρέξτε και κάντε εξετάσεις σύμφωνα με τις οδηγίες του.
    Συνήθεις αιτίες φλεγμονής του ουροποιητικού συστήματος

    Χρώμα ούρων

    Το χρώμα των ούρων μπορεί να πει πολλά, συμπεριλαμβανομένης μιας ουρολοίμωξης.  Αν αυτό το χρώμα είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από κίτρινο ή διαφανές, είναι σημάδι ανησυχίας.  Το κόκκινο ή το καφέ είναι σημάδι μόλυνσης, αλλά πρώτα βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε φάει φαγητό που έχει ροζ, πορτοκαλί ή κόκκινο χρώμα.

    Εξαιρετική κούραση

    Η φλεγμονή του ουροποιητικού συστήματος στην πραγματικότητα προκαλείται από μόλυνση της ουροδόχου κύστης. Σε κάθε περίπτωση, ως αποτέλεσμα της μόλυνσης, όταν το σώμα αντιληφθεί ότι κάτι δεν πάει καλά, αρχίζει να πρήζεται. Με προστατευτικά μέτρα, αυτά τα λευκά αιμοσφαίρια Εξαιρούνται με αποτέλεσμα ένα αίσθημα κόπωσης.

    Πυρετός

    Ο πυρετός, μεταξύ άλλων συμπτωμάτων, συχνά υποδηλώνει αύξηση της σοβαρότητας της φλεγμονής στο ουροποιητικό σύστημα και εξάπλωση της λοίμωξης στα νεφρά.  Εάν έχετε πυρετό μεγαλύτερο από 101 Fahrenheit ή αισθάνεστε κρύο ή το σώμα σας ιδρώνει ενώ κοιμάστε τη νύχτα, θα πρέπει να αναζητήσετε αμέσως ιατρική βοήθεια. Συνήθεις αιτίες φλεγμονής του ουροποιητικού συστήματος

    Η φλεγμονή της ουρήθρας είναι μια πολύ επώδυνη ασθένεια και πολλοί άνθρωποι διστάζουν να μιλήσουν γι’ αυτήν.

    Υπάρχει επίσης κίνδυνος νεφρικής λοίμωξης ως αποτέλεσμα αυτής της λοίμωξης ή φλεγμονής και τα συμπτώματά της εμφανίζονται συνήθως με τη μορφή σοβαρού καύσου και πόνου στα ούρα, ενώ συχνή επιθυμία για ούρηση, αποχρωματισμός. Και μπορεί να υπάρχει πυρετός που αυξάνεται σε σοβαρές περιπτώσεις.

    Η αιμορραγία και τα δύσοσμα ούρα είναι επίσης συμπτώματα.

    Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία ή δεν διαγνωστεί, η ασθένεια μπορεί να εξαπλωθεί από την ουροδόχο κύστη στα νεφρά και να προκαλέσει φλεγμονή των νεφρών, η οποία μπορεί να είναι θανατηφόρα.

    Παρεμπιπτόντως, υπάρχουν ορισμένοι λόγοι που είναι δύσκολο να ελεγχθούν, όπως η γήρανση, οι γυναίκες κινδυνεύουν περισσότερο από τους άνδρες, η εγκυμοσύνη, οι πέτρες στα νεφρά, ο διαβήτης και η νόσος του Αλτσχάιμερ κ.λπ.

    Υπάρχουν όμως και κάποιες συνήθειες του τρόπου ζωής που αυξάνουν τον κίνδυνο της νόσου.

    Μην φροντίζετε για την καθαριότητα

    Μάλιστα, η κακή υγιεινή μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του αριθμού αυτών των βακτηρίων, γεγονός που με τη σειρά του αυξάνει τον κίνδυνο φλεγμονής του ουροποιητικού συστήματος.

    Πίνετε λιγότερο νερό

    Μια μελέτη του Noor Health Life διαπίστωσε ότι η συνήθεια να πίνετε περισσότερο νερό μειώνει τον κίνδυνο φλεγμονής του ουροποιητικού συστήματος, ειδικά για τις γυναίκες.  Σύμφωνα με έρευνες, ο ευκολότερος και ασφαλέστερος τρόπος για να αποφευχθεί αυτή η επώδυνη ασθένεια είναι να αποφευχθεί η μόλυνση και η κατανάλωση ενός λίτρου περισσότερου νερού από το συνηθισμένο βοηθά στην πρόληψη αυτής της ασθένειας.  Σύμφωνα με έρευνες, οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν αυτή την ασθένεια από τους άνδρες, αλλά και οι άνδρες θα πρέπει να λαμβάνουν αυτό το μέτρο προφύλαξης.  Είπε ότι η κατανάλωση περισσότερου νερού διευκολύνει την απαλλαγή από τα βακτήρια που συσσωρεύονται στην ουροδόχο κύστη και δεν συσσωρεύονται που προκαλούν την ασθένεια.

    Χρησιμοποιήστε στενά ρούχα

    Η συχνή χρήση στενών ρούχων μπορεί να οδηγήσει σε επώδυνες ασθένειες όπως φλεγμονή ή μόλυνση του ουροποιητικού συστήματος Η χρήση ενδυμάτων αυξάνει τον κίνδυνο φλεγμονής της ουρήθρας.

    Κατακράτηση ούρων

    Λόγω κάποιας δουλειάς, είτε είναι φθηνή είτε για οποιονδήποτε λόγο, ο καθένας μας είναι άτομο που σταματάει να ουρεί και δεν είναι κακό, αλλά εκτός κι αν αρχίσουμε να το κάνουμε πολύ ή συνηθίσουμε.  Αν δημιουργηθεί μια τέτοια συνήθεια, μπορεί να οδηγήσει σε πολύ σοβαρά προβλήματα.  Κάτι τέτοιο αυξάνει την ανάπτυξη επιβλαβών βακτηρίων, τα οποία με τη σειρά τους αυξάνουν τον κίνδυνο φλεγμονής του ουροποιητικού συστήματος.

   Υπάρχει μια ειδική μέθοδος μαγιάς (VCUG) για τη μέτρηση της πίεσης στο εσωτερικό της ουροδόχου κύστης και της ουρήθρας κατά την ούρηση, η οποία θα δείξει χρησιμοποιώντας ακτίνες Χ τι συμβαίνει όταν το μωρό σας ουρεί.

   Ουροποιητικό σύστημα (γυναικείο)

   Το VCUG σημαίνει “διεύρυνση κυστεορετρογράφημα”) που σημαίνει ούρηση.  Το “Cysto” είναι για την κύστη.  Το “Urethro” είναι για την ουρήθρα, τον σωλήνα που παροχετεύει τα ούρα από την ουροδόχο κύστη.  “Gram” σημαίνει εικόνα.  Επομένως, το VCUG είναι μια εικόνα απέκκρισης ούρων από την ουροδόχο κύστη μέσω της ουρήθρας.

   Το τεστ χρησιμοποιεί έναν ειδικό τύπο υγρασίας που ονομάζεται σκιαγραφικό για να αντανακλά καλύτερα τα ούρα στην ακτινογραφία.

   Ετοιμάστε το παιδί σας για το τεστ

   Αφιερώστε χρόνο για να διαβάσετε προσεκτικά αυτές τις πληροφορίες και να τις εξηγήσετε στο παιδί σας.  Τα παιδιά που ξέρουν τι να περιμένουν είναι λιγότερο πιθανό να είναι ανήσυχα.  Πείτε στο παιδί σας για το τεστ με λέξεις που καταλαβαίνει, μαζί με τις λέξεις που χρησιμοποιεί η οικογένειά σας για να καταλάβει πώς λειτουργεί το σώμα.

   Ως μέρος της εξέτασης, ένας μικρός σωλήνας που ονομάζεται καθετήρας θα εισαχθεί στην ουρήθρα του μωρού σας.  Θα είναι επώδυνο να τοποθετήσετε τον καθετήρα.  Αλλά αν το μωρό σας παραμείνει ήρεμο, θα είναι πιο άνετο να το φοράτε.  Μπορείτε να μάθετε στο παιδί σας να ηρεμεί παίρνοντας βαθιές αναπνοές.  Ζητήστε από το παιδί σας να αντιγράψει κεριά γενεθλίων, να φουσκώσει μπαλόνια ή να απελευθερώσει φυσαλίδες.  Κάντε αυτήν την άσκηση αναπνοής στο σπίτι πριν πάτε στο νοσοκομείο.

   Οι έφηβοι μερικές φορές φέρνουν κάτι άνετο για να αρπάξουν κατά τη διάρκεια των δοκιμών.  Το παιδί σας μπορεί να φέρει ένα βαμβακερό παιχνίδι ή μια κουβέρτα από το σπίτι.

   Ένας από τους γονείς μπορεί να είναι μαζί με το παιδί οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια του τεστ.  Εάν είστε έγκυος, μπορείτε να μείνετε στο δωμάτιο μέχρι να τοποθετηθεί ο καθετήρας.  Πρέπει όμως να φύγετε από το δωμάτιο κατά την ακτινογραφία του μωρού.

   Πρέπει να πείτε στο παιδί σας ότι ένας γιατρός ή τεχνολόγος μπορεί να αγγίξει τα ιδιωτικά του μέρη για να τα καθαρίσει και να τα βάλει σωληνάρια.  Πείτε στο παιδί σας ότι του επιτρέψατε να αγγίξει γιατί το τεστ θα σας βοηθήσει.

   Οι δοκιμές θα γίνουν από δύο τεχνολόγους

   Οι τεχνολόγοι ειδικεύονται στα εμφυτεύματα καθετήρα και στις ακτινογραφίες.  Μερικές φορές ένας ακτινολόγος πρέπει να βρίσκεται στο δωμάτιο κατά τη διάρκεια της εξέτασης.  Ο ακτινολόγος διαβάζει τις ακτινογραφίες.

   Ουροποιητικό σύστημα (ανδρών)

   Ακυρώθηκε

   Ο τεχνολόγος ακτίνων Χ θα προετοιμάσει το παιδί σας για τη δοκιμή λέγοντάς του τι θα συμβεί κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.  Ο ακτινολόγος θα καθαρίσει την περιοχή όπου πηγαίνει το πέος ή η ουρήθρα του μωρού σας.  Στη συνέχεια, ο τεχνολόγος θα εισάγει τον εύκαμπτο σωλήνα στον ανοιχτό χώρο.  Ο καθετήρας είναι ένας μακρύς, λεπτός, μαλακός, λείος σωλήνας που περνά μέσα από την ουρήθρα στην ουροδόχο κύστη.  Οι τεχνολόγοι θα το εξηγήσουν αυτό σε κάθε βήμα, όπως κάνουν.

   Εάν το παιδί σας έχει καρδιακή πάθηση

   Το παιδί σας μπορεί να χρειαστεί να πάρει αντιβιοτικά πριν κάνει οποιεσδήποτε εξετάσεις.  Για παράδειγμα, τα παιδιά με καρδιακή πάθηση πρέπει να λαμβάνουν αντιβιοτικά πριν πάνε στον οδοντίατρο.  Ένα αντιβιοτικό είναι ένα φάρμακο που σκοτώνει μια μόλυνση.  Εάν το παιδί σας χρειάζεται αυτό το φάρμακο, ενημερώστε τον γιατρό που συνταγογραφεί το VCUG στο παιδί σας.  Ο γιατρός θα πάρει αυτό το φάρμακο πριν δώσει στο παιδί σας VCUG.

   Οι VCUG γίνονται συνήθως σε νοσοκομείο

   Η πίεση στο εσωτερικό της ουροδόχου κύστης και της ουρήθρας κατά την ούρηση εντοπίζεται από το Τμήμα Διαγνωστικής Απεικόνισης.  Συχνά ονομάζεται τμήμα ακτίνων Χ.  Εάν δεν γνωρίζετε την τοποθεσία αυτού του τμήματος, μάθετε από την κεντρική ρεσεψιόν.

   Αυτή η επιθεώρηση διαρκεί 20 έως 30 λεπτά.  Μετά τη δοκιμή θα πρέπει να μείνετε σε αυτόν τον χώρο για περίπου 15 λεπτά μέχρι να είναι έτοιμα τα σκίτσα.

   Κατά τη διάρκεια της δοκιμής

   Όταν μπείτε στο Τμήμα Διαγνωστικής Απεικόνισης, το παιδί σας θα τοποθετηθεί σε ένα μονό αποδυτήριο, φορώντας νοσοκομειακή ρόμπα.  Στη συνέχεια το μωρό σας θα μεταφερθεί στην αίθουσα ακτίνων Χ.  Μόνο ένας γονέας θα μπορεί να πάει με το παιδί.

   Στην αίθουσα ακτίνων Χ

   Μόλις εσείς και το μωρό σας είστε στο δωμάτιο ακτίνων Χ, ο τεχνολόγος θα σας ζητήσει να βγάλετε την πάνα για τα εσώρουχα του μωρού σας.  Στη συνέχεια, το μωρό σας θα ξαπλώσει στο τραπέζι με ακτίνες Χ.  Ένας προστατευτικός επίδεσμος μπορεί να εφαρμοστεί στην κοιλιά ή στα πόδια του μωρού σας για να βεβαιωθείτε ότι το μωρό σας είναι ασφαλές.

   Η κάμερα στο τραπέζι θα τραβήξει φωτογραφίες.  Ο τεχνολόγος θα χρησιμοποιήσει μια οθόνη τηλεόρασης για να δει τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια της δοκιμής.

   Όταν ο τεχνολόγος κάνει ακτινογραφίες, το παιδί σας πρέπει να είναι όσο πιο ακίνητο γίνεται για να έχει τα καλύτερα αποτελέσματα.  Μπορείτε να κρατήσετε τα χέρια του μωρού σας ελαφρώς μέχρι το στήθος σας, ώστε να μπορείτε να αποσπάσετε την προσοχή του μωρού προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.  Για παράδειγμα, μπορείτε να τραγουδήσετε ένα ποίημα ή ένα τραγούδι.

   Εφαρμογή καθετήρα

   Ο τεχνολόγος ακτίνων Χ θα ξεκινήσει τη δοκιμή καθαρίζοντας τις κρυφές περιοχές του παιδιού σας και βάζοντας έναν σωλήνα.  Ο καθετήρας θα αδειάσει την κύστη από μόνος του.

   Στη συνέχεια, ο καθετήρας θα συνδεθεί σε ένα μπουκάλι με σκιαγραφικό μέσο.  Αυτή η αντίθεση θα ρέει μέσω του μεσαίου σωλήνα στην ουροδόχο κύστη.  Αυτό θα επιτρέψει στον τεχνολόγο να παρατηρεί καλύτερα μέσα στην ουροδόχο κύστη και την ουρήθρα.  Το μωρό σας θα μπορεί να νιώσει την αντίθεση καθώς περνάει από την κύστη.  Μπορεί να νιώθεις κρύο αλλά δεν θα πονέσει.

   Ο τεχνολόγος ακτίνων Χ θα κάνει μερικές ακτινογραφίες όταν το σκιαγραφικό μέσο ρέει μέσα στην κύστη.  Όταν η κύστη του μωρού σας είναι γεμάτη, θα ζητηθεί από το μωρό σας να ουρήσει σε ένα ταψί ή πάνα.  Ο καθετήρας θα βγει εύκολα μόλις το μωρό σας ουρήσει.  Ο τεχνολόγος θα κάνει μερικές ακτινογραφίες ενώ το παιδί σας ουρεί.  Αυτές είναι οι πιο σημαντικές φωτογραφίες του τεστ.

   Μετά το τεστ

   Οι τεχνολόγοι ακτίνων Χ θα σας πουν πώς να φτάσετε στα αποδυτήρια για να φορέσει το μωρό τα ρούχα του.  Μετά κάθεσαι στην αίθουσα αναμονής.  Αφού ελέγξετε τα σκίτσα ακτίνων Χ, ο τεχνολόγος θα σας πει πότε μπορείτε να πάτε.

   Εάν έχετε ένα ραντεβού στην κλινική για να δείτε έναν γιατρό μετά την εξέταση, ενημερώστε τον τεχνολόγο.  Θα φροντίσουν ώστε τα αποτελέσματά σας να σταλούν στην κλινική.  Εάν δεν δείτε γιατρό μετά την εξέταση, τα αποτελέσματα θα σταλούν στον γιατρό του παιδιού σας εντός μιας εβδομάδας.

   Δώστε στο παιδί σας πολλά υγρά στο σπίτι

   Κάποια στιγμή μετά το τεστ, το παιδί σας μπορεί να αισθανθεί κάποια ενόχληση, όπως αίσθημα καύσου κατά την ούρηση.  Δώστε στο παιδί σας πολλά υγρά να πιει την επόμενη ή δύο μέρες, όπως νερό ή χυμό μήλου.  Η κατανάλωση αλκοόλ θα βοηθήσει το παιδί σας εάν έχει οποιοδήποτε πρόβλημα.

   Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με τις επιπτώσεις του QuoteTest, επικοινωνήστε με τον Τεχνολόγο.  Εάν το παιδί σας είναι ανήσυχο για περισσότερες από 24 ώρες, καλέστε τον οικογενειακό σας γιατρό.

   Βασικά σημεία

   Το (VCUG) είναι ένα τεστ που χρησιμοποιεί ακτινογραφίες για να ανακαλύψει τι συμβαίνει όταν το μωρό σας ουρεί.

   Κατά τη διάρκεια της εξέτασης, το μωρό θα εισάγει μια ουρήθρα στην ουρήθρα του.

   Η εξέταση μπορεί να είναι επώδυνη.  Μπορείτε να κάνετε το παιδί σας να χαλαρώσει όσο το δυνατόν περισσότερο στο σπίτι πριν από το τεστ, όπως ασκήσεις χαλάρωσης.  Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Noor Health Life μέσω email και WhatsApp για περισσότερες ερωτήσεις και απαντήσεις.  noormedlife@gmail.com

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s